|

مبلغ زکات فطره ۹۹ رهبر انقلاب، آیت الله مکارم شیرازی؛ نوری همدانی و سیستانی؛ کفاره ۹۹ چقدر است؟

یزان و مبلغ زکات فطره سال ۹۹ از سوی مراجع تقلید اعلام شد هرفرد مکلف در ایران برای مبلغ زکات فطره در سال ۱۳۹۹ می تواند به ازای هر نفر، بدل…

لینک کوتاه کپی شد

مبلغ زکات فطریه سال ۹۹ و کفاره روزه قضا از سوی رهبر معظم انقلاب

مبلغ زکات فطریه سال ۹۹ و کفاره روزه قضا از سوی رهبر معظم انقلاب به شرح زیر اعلام شد:

مکلف باید برای خودش و کسانی که نان‌خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشکمش یا برنج یا ذرت و مانند این‌ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از این‌ها را هم بدهد، کافی است.

(زکات فطره برای سال ۱۳۹۹ شمسی مطابق سال ۱۴۴۱ قمری، بر مبنای قیمت گندم، مبلغ ده هزار تومان است.)

فطریه عبارت است از سه کیلو طعام غالب هر مسلمان اعم از جو، گندم و برنج و اقلامی که به عنوان طعام محسوب می‌شوند.

بر اساس اعلام دفتر مقام معظم رهبری، مبلغ کفاره یک روز قضای روزه با عذر شرعی، مبلغ ۳ هزار تومان و کفاره یک روز قضای روزه عمدی، مبلغ ۱۸۰ هزار تومان است.

بنا بر استعلام از دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی، هرفرد مکلف در ایران برای مبلغ زکات فطره در سال ۱۳۹۹ می تواند به ازای هر نفر، بدل از سه کیلو گندم معادل ۱۰ هزار تومان یا سه کیلو برنج متوسط معادل ۳۰ هزار تومان پرداخت کند.

مبلغ زکات فطره ۹۹ رهبر انقلاب، آیت الله مکارم شیرازی؛ نوری همدانی و سیستانی؛ کفاره ۹۹ چقدر است؟

آیا زکات فطریه را می توان به واجب النفقه داد؟

زکات فطره را به واجب النفقه (پدر، مادر، زن و فرزند) نمیتوان داد.

اگر انسان به مقداری از مالی که ارزش آن از فطریه بیشتر است نیّت فطره کند چه حکمی دارد؟

هرگاه انسان مالى اعم از پول یا کالا دارد که قیمتش از فطره بیشتر است چنانچه نیّت کند که مقدارى از آن مال براى فطره است اشکال دارد.

زکات فطره سرباز به عهده کیست؟

مخارج سربازها در سربازخانه‏ ها یا میدان جنگ بر عهده دولت است، ولى فطره آنها بر دولت واجب نیست و اگر شرایط در خودشان جمع است باید زکات فطره خود را بدهند.

زکات فطره کارمندان و کارگران به عهده کیست؟

هرگاه انسان کسى را اجیر کند و شرط نماید که مخارج او را نیز بدهد (مانند خدمتکار) باید فطره او را هم بدهد، ولى در مورد کارگرانى که مخارج آنها بر عهده صاحب کار است و این مخارج جزئى از مزد آنها محسوب مى‏شود، فطره آنها بر صاحب کار واجب نیست، همچنین در میهمانخانه‏ ها و مانند آن، که معمول است کارکنان غذاى خود را در همان‏جا مى‏خورند و این در حقیقت جزء حقوق آنها محسوب مى‏شود، فطره آنها بر خودشان است، نه بر صاحب کار. زکات فطره کسی که روز آخر ماه مبارک رمضان فوت کند چگونه محاسبه و پرداخت می شود؟ هرگاه کسى بعد از غروب روز آخر ماه از دنیا برود، باید فطره او و عیالاتش را از مالش بدهند، ولى اگر پیش از غروب بمیرد واجب نیست و در صورتى که عیالاتش داراى شرایط وجوب فطره هستند خودشان باید زکات فطره را بپردازند. پرداخت زکات فطره کسی که بعد از غروب شب عید فطر نانخور گردیده، چه حکمی دارد؟ هرگاه بعد از غروب شب عید فطر بچّه دار شود، یا کسى نانخور او گردد مستحبّ است فطره او را بپردازد، ولى واجب نیست. اگر شخص پرداخت فطریه را به تأخیر بیاندازد چه حکمی دارد؟ مرتکب گناه شده و احتیاط واجب آن است که در اولین فرصت بپردازد. کسی که وکیل در پرداخت فطریه می باشد؛ با توجه به در دسترس نبودن فقیر، می تواند از حساب خود به حساب فقیر واریز کرده و فطریه دریافت شده را مصرف کند؟ در فرض سؤال، مانعی ندارد.مبلغ زکات فطره ۹۹ رهبر انقلاب، آیت الله مکارم شیرازی؛ نوری همدانی و سیستانی؛ کفاره ۹۹ چقدر است؟

اعلام میزان زکات فطره سال ۹۹ از سوی حضرت آیت الله صافی گلپایگانی

دفتر حضرت آیت الله صافی گلپایگانی اعلام کرد: با آرزوی قبولی طاعات و عبادات روزه‌داران گرامی،‌ نظر مرجع عالیقدر آیت‌الله‌العظمی صافی گلپایگانی، پیرامون میزان زکات فطره‌ و کفاره روزه به شرح ذیل می‌باشد:

مؤمنان مبلغ معادل یک صاع (۳ کیلوگرم) گندم یا برنج را به عنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند.

* کفاره روزه غیرعمدی، برای هر روز، یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم است.

* کفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام شصت مسکین؛ هرکدام یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام، مثل گندم پرداخت شود.

مبلغ زکات فطره ۹۹ رهبر انقلاب، آیت الله مکارم شیرازی؛ نوری همدانی و سیستانی؛ کفاره ۹۹ چقدر است؟

میزان کفاره روزه در سال ۹۹ طبق نظر آیت الله صانعی

آیت الله العظمی صانعی میزان کفاره روزه در سال ۹۹ را اعلام کرد.

بنابر اعلام دفتر این مرجع تقلید شیعیان، یک مد طعام تقریباً هفتصد و پنجاه گرم، که در کفّاره یا فدیه منحصراً باید به فقرا نان، گندم و امثال این دو از اطعمه داده شود و قیمت کفایت نمی‌کند؛ مگر آنکه پول را به او بدهد که او وکالتاً، طعام تهیّه کند و وثوق به تهیّه آن نیز داشته باشد. مبلغ آن (قیمت گندم) در سال ۱۳۹۹ بابت کفاره غیر عمد تقریبا ۳۰۰۰ تومان و کفاره عمد (معادل ۶۰ روز) ۱۸۰۰۰۰ تومان می‌باشد.

مبلغ زکات فطره سال ۱۳۹۹ برای مقلدین حضرت آیت الله سیستانی

با توجه به نزدیک شدن به عید سعید فطر، یکی از واجبات زکات فطره است که باید از جانب افراد مکلف به فقیر پرداخت شود.

بنا بر استعلام از دفتر آیت الله سیستانی در قم مقدسه، هر فرد مکلف در ایران برای مبلغ زکات فطره در سال ۱۳۹۹ می‌تواند بدل از سه کیلو آرد معادل ۱۰ هزار تومان پرداخت کند.

مبلغ زکات فطره ۹۹ رهبر انقلاب، آیت الله مکارم شیرازی؛ نوری همدانی و سیستانی؛ کفاره ۹۹ چقدر است؟

مبلغ زکات فطره سال ۹۹ برای مقلدین حضرت آیت الله شبیری زنجانی

آیت الله العظمی شبیری زنجانی میزان و مبلغ زکات فطره امسال را اعلام کردند.

دفتر حضرت آیت الله شبیری زنجانی اعلام کرد: میزان زکات فطره به ازای هر نفر بر مبنای گندم ۱۲۰۰۰ تومان و برمبنای برنج، با توجه به یکسان نبودن قیمت آن، به ازای هر فرد، یک کیلو و ۶۰۰ گرم می‌باشد.

مبلغ زکات فطره سال ۹۹ برای مقلدین حضرت آیت الله نوری همدانی

آیت الله العظمی نوری همدانی میزان و مبلغ زکات فطره را اعلام کردند.

بر اساس استعلام از دفتر حضرت آیت الله نوری همدانی، این مرجع تقلید شیعیان، قوت غالب را ملاک ندانسته و پرداخت سه کیلوگرم هرکدام ازخوراکی‌هایی که در رساله عملیه بعنوان زکات فطره ذکر شده است همانند برنج یا گندم و یا قیمت آن را برای هر فرد کافی می‌دانند و طبق تحقیقات انجام شده، میانگین قیمت گندم برای هر فرد١٠٠٠٠ (ده هزارتومان) و قیمت برنج برای هر فرد حدود ۵٠٠٠٠ (پنجاه هزار تومان) می‌باشد.

لازم بذکراست که مقلدین باید طبق قیمت منطقه‌ای خودمحاسبه نمایند و اگر در بعضی از مناطق قیمت کمتر یا بیشتر بوده به همان عمل کنند.

حکم پرداخت زکات فطریه مهمان بر عهده کیست؟

بنابر نظر آیت الله سیستانی؛ بر میزبان واجب است فطریه مهمانی که پیش از غروب شب عید فطر وارد بر او شده و نان‌خور وی - هرچند موقّتاً - محسوب می‌شود را بپردازد.

مثلا: مهمانی که قبل از غروب آفتاب وارد منزل میزبان شده و شب نیز در منزل او می‌ماند و میزبان هم امکانات رفاهی لازم را برایش فراهم نموده و عهده‌دار مخارج او شده است هرچند مهمان چیزی نخورد یا با غذای خودش افطار نماید، بر میزبان واجب است زکات فطره او را بپردازد.

ولی اگر مهمان بعد از غروب شب عید فطر وارد بر میزبان شده و نان‌خور وی - هرچند موقّتاً - محسوب شود، بنابر احتیاط واجب هم میزیان و هم میهمان فطریه مهمان را بپردازند، البته اگر یکی از آن‌ها از دیگری برای پرداخت فطریه وکالت بگیرد، از هر دو کفایت می‌کند؛ و مهمانی که تنها برای افطاری دعوت شده و شب نمی‌ماند، نان‌خور صدق نمی‌کند و زکات فطره اش بر عهده میزبان نیست.

ولی اگر دسترسی به فقیر ندارد، می‌تواند مقداری از مال خود را به نیت فطره جدا کرده و برای مستحقی که در نظر دارد یا برای هر مستحقی کنار بگذارد و باید هر وقت که آن را می‌دهد نیت فطره کند.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها