|

کسوف کامل در آسمان برخی مناطق آمریکای شمالی

وقوع نخستین خورشیدگرفتگی سال ۲۰۲۱ جهان

خورشیدگرفتگی روز ۲۰ خرداد در ساعت ۱۵ و ۲۳ دقیقه (به وقت ایران) نیز قابل مشاهده بود.

لینک کوتاه کپی شد

نخستین خورشیدگرفتگی سال ۲۰۲۱ روز ۲۰ خرداد (۱۰ ژوئن) به وقوع پیوست.

این پدیده نادر که به طور کامل بر فراز آسمان برخی از مناطق آمریکای شمالی دیده شد، در دیگر نقاط جهان نیز به صورت کسوف جزیی قابل مشاهده بود.

خورشیدگرفتگی کامل زمانی اتفاق می‌افتد که ماه در مسیر حرکتی خود مستقیما بین زمین و خورشید قرار گیرد و نور خورشید کاملا پوشیده شود. اما در هنگام خورشید گرفتگی حلقوی، ماه، خورشید را کاملا نمی‌پوشاند و بخشی درخشان از نور خورشید قابل مشاهده است.

این نوع خورشید گرفتگی صبح پنجشنبه ۱۰ ژوئن از ساعت ۱۰ و ۴۲ به وقت گرینویچ با طلوع آفتاب در اونتاریو کانادا شروع شد، در گرینلند شمالی به اوج خود رسید و در نهایت در شمال شرقی سیبری پایان خواهد گرفت. مسیر خورشید گرفتگی در مناطقی از کانادا، گرینلند، اروپای شمالی و شمال آسیا تا حدی قابل مشاهده بود.

مرحله حلقه آتشین در کسوف امسال تنها ۳ دقیقه و ۵۱ ثانیه به طول انجامید و سازمان فضانوردی آمریکا، ناسا، می‌گوید در شهر واشنگتن دی‌سی ماه حدود ۸۰ درصد سمت چپ خورشید را پنهان کرده است.

این خورشید گرفتگی یکی از دو کسوف در سال ۲۰۲۱ است. خورشیدگرفتگی کامل بعدی در ۴ دسامبر اتفاق خواهد افتاد.

خورشیدگرفتگی روز ۲۰ خرداد در ساعت ۱۵ و ۲۳ دقیقه (به وقت ایران) نیز قابل مشاهده بود. کسوف جزئی، به گونه‌ای که در ایران نیز قابل دیدن باشد، شش سال دیگر در روز ۱۱ مرداد ماه سال ۱۴۰۶ رخ خواهد داد و ۶.۵ دقیقه به طول خواهد انجامید.

منبع: برترین‌ها

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی