آبله میمون چیست و آیا این تاول های ترسناک که رسید بیخ گوش ایران مرگ و میر دارد؟
آبله میمون یک بیماری عفونی است، ویروس آن از حیوانات مبتلا به انسان منتقل میشود و یا با تماس فیزیکی نزدیک میان انسانها نیز قابل انتقال است.
آبله میمون یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که توسط ویروس آبله میمون که مربوط به ویروس آبله است ایجاد میشود. این ویروس اولین بار در ۱۹۵۸ میلادی در میمونهای آزمایشگاهی شناسایی شد و عمدتاً در کشورهای مرکز و غرب آفریقا رخ میدهد، اگرچه مواردی از این بیماری در مناطق دیگر به دلیل سفر و تجارت بین المللی گزارش شده است.
سازمان بهداشت جهانی به همه کشور هشدار بسیار شدیدی درباره این معضل داده است.آبله میمون هنوز به ایران نرسیده اما در پاکستان موردی مشاهده شده و خبر از همسایگی این بیماری با کشور ما میدهد.
آبله میمون از راههای مختلف قابل انتقال است:
ویروس آبله میمونی میتواند از طریق ارتباط جنسی، پوست آسیبدیده، دستگاه تنفسی یا از طریق چشمها، بینی یا دهان وارد بدن شود و نشانههای آن تب، سردرد، دردهای ماهیچهای، لنفادنوپاتی و احساس خستگی است. به دنبال آن هم دانههایی ایجاد میشوند که تاولها و پوستهها را روی آن ایجاد میکند. علائم این بیماری معمولا خفیف هستند و برای اکثر افراد در مدت دو تا چهار هفته از بین میروند.
آبله میمون واکسن و درمان دارد؟
مینو محرز متخصص بیماری های عفونی می گوید: واکسن آبله میمونی در کشور ما وجود ندارد. در برخی کشورها روی دارو و تولید واکسن آن دارد کار می شود و اگر تا به حال هم تولید شده باشد تا توزیع شده و در دسترس قرار گیرد، تلفاتی در پی خواهد داشت همچنین گفتنی است مرگ و میر بین کودکان و زنان در این بیماری بیش از مردان وجود دارد.
متخصص بیماری های عفونی می گوید: متأسفانه هر روز ویروس جدیدتر و بدتری به بازار دنیا عرضه می شود که سلامت مردم را به خطر می اندازد. بنابراین وزارت بهداشت و دولت باید خیلی سریع اقدام به کنترل و پیشگیری این بیماری کنند.
راه های پیشگیری از آبله میمون:
در حال حاضر بهترین راه پیشگیری این بیماری مانند دوران کرونا، شستن دست ها و استفاده از ماسک است ضمن این که کنترل و تشخیص به موقع آن نیز اهمیت ویژه ای دارد چراکه آبله میمونی جدید حتی خطرناک تر از نوع پیشین آن یعنی (MPOX) است و با آن بسیار تفاوت دارد به طوری که علاوه بر انتقال از طریق جنسی، در تماس عادی و از راه هوا نیز به سرعت سرایت می کند.
افرادی که به کشورهای آفریقایی یا عربی سفر می کنند بیشتر در معرض خطر قرار دارند هرچند که به سبب رفت و آمدهای زیادی که در دنیا وجود دارد این ویروس یک جا نمی ماند و به سرعت در همه جای دنیا سرایت پیدا می کند بنابراین همه کشورها از جمله کشور ما که پیاده روی اربعین حسینی را پیش رو داریم و با افزایش 10 ال 15 درصدی زوار رو به رو هستیم باید آمادگی کامل برای مقابله با این بیماری را داشته باشیم. در پایان باید گفت: این بیماری در بیشتر جاهای دنیا پیشروی کرده و متاسفانه باید شاهد ورود خواه ناخواه این ویروس به کشورمان باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید