|

مسیر پیچیده ایران در خرید هواپیماهای مسافربری!

«ایران علی رغم تحریم های غرب، همچنان اقدام به خرید هواپیماهای خارجی می کند.»

لینک کوتاه کپی شد

شایانیوز؛ اقتصاد ایران از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز، با چالش ها و موانع جدی از حیث تحمیل تحریم‌های خارجی به کشورمان مواجه بوده است. در این راستا، قدرت های غربی و متحدان بین المللی آن ها سعی داشته‌اند با تحریم اقتصادی و تجاری ایران، تا جای ممکن فضا را برای ایران محدود کنند و به منابع درآمدی و ارتباطات خارجی کشورمان ضربه بزنند و از این رهگذر، موجب افزایش نارضایتی در میان مردم و متعاقبا پیشبرد دستوکارهای مطلوب خود به ضرر کشورمان شوند.

به گزارش شایانیوز؛ این روند سال به سال تعمیق شده که ضعیف تر نشده است. در این چهارچوب، یکی از حوزه هایی که در سالیان گذشته هدف شدیدترین تحریم های خارجی بوده، صنعت هوانوردی و خرید هواپیماهای مسافربری از سوی کشورمان بوده است. جالب است که دولت آمریکا در دوره ترامپ حتی سازوکارهایی را اندیشیده بود تا در قالب آن ها مانع از سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی در فرودگاه های خارجی نیز شود. البته که در هعین دوران شمار زیادی از هواپیماهای ایرانی با شماره شناسه خود از سوی دولت آمریکا هدف تحریم قرار گرفتند.

لغو تحریمها

تحریم هایی که قدرت های اروپایی نیز در بسیاری از موارد از آن ها تبعیت کرده و به دنبال تشدید فشارها علیه ایران بوده‌اند. با این حال، ایران با گذشت زمان توانسته با این تحریم ها خو بگیرد و حتی زمینه را برای دور زدن آن ها نیز فراهم کند. در این رابطه، نهادهای غربی تاکنون ده ها گزارش را نوشته اند و در آن ها به این مساله اشاره داشته اند که ایران توانسته تاکتیک های قابل توجهی را در امر دوز زدن تحریم ها علیه خود عملیاتی کند. تاکتیک هایی که نیازهای کشورمان را تامین می کنند و سیاست تحریم غرب علیه ایران را نیز به نقطه شکست می رسانند.

در این رابطه، به تازگی برخی منابع غربی گزارش جالبی را از تهیه هواپیماهای ایرباس توسط کشورمان منتشر کرده اند. ماجرا از این قرار است که دو هواپیمای ایرباس اس 340 از کشور لیتوانی به مقصد سریلانکا حرکت کرده اند با این حال، در ایران فرود آمده اند! رسانه های لیتوانی گزارش داده اند که این هواپیماها وقتی به ایران رسیده اند تجهیزات رهگیری خود را خاموش کرده اند. مبدا اصلی این هواپیماها کشور گامبیا بوده است. موضوعی که نشان می دهد ایران از طریق بازیگران ثالث نیاز خود به هواپیماهای خارجی را تامین می کند و می تواند به طرقی که تدبیر کرده، این هواپیماها را وارد کشور کند.

در این میان، برخی از تحلیلگران به این نکته اشاره دارند که ایران عملا در خارج از این کشور یک شبکه متحد و منسجم را ایجاد کرده و در قالب آن طرح و برنامه های مشخصی را به پیش می برد. معادله ای که خود به یک چالش بزرگ برای تحریک قدرت های غربی علیه ایران تبدیل شده و نشان می دهد که ایران نیز ظرفیت های خوبی برای مقابله با تحریم های خارجی علیه خودش مخصوصا در حوزه های حساس دارد.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی